Парите от Захариев топят протеста, апелът: Нека сега се борим за работните си места!

Изплащането на парите от ОЦК започна да топи броя на протестиращите металурзи в Кърджали. Докато във вторник пред паметника на Апостола се събраха около 70 души, ден по-късно техният брой бе около 50. „Ако в четвъртък сме наполовина на тази бройка, аз се отказвам да се боря и всеки да се оправя както може. Парите ни ще бъдат изплатени, но сега трябва да се борим за работните си места”, заяви лидерът на недоволните бивши служители на ОЦК Стефан Атанасов. „Тези, които протестираме, все пари няма за нас. Който не идва, той взема първи, как става това? Събираме се тук, други вече избраха кафенетата”, коментираха на свой ред протестиращи.
Междувременно от офиса на частния съдебен изпълнител Росен Сираков обявиха, че се работи по 763 дела. По някои от тях има по няколко изпълнителни листа, като това е и причината дължимите заплати на работници да се превеждат на части, което от друга страна будеше недоумението на някои от вече получилите своите възнаграждения.
Металурзите ще продължат да се събират всеки ден в центъра на града с искане за незабавна среща с ръководството на Първа инвестиционна банка и „Хармони 2012″, относно бъдещето на завода. Припомняме, че те настояват да получат ясни отговори кога металургичният гигант ще започне работа и точно колко хора ще бъдат наети обратно. Протестиращите за пореден път отказаха да комуникират с ръковоството на „Хармони” чрез медиите.
hard admin

*

Top