Парите ще свършат… Металурзите подеха битка за работа в ОЦК

До петък се очаква всички дължими заплати на металурзите от ОЦК да бъдат изплатени, като за целта частният съдебен изпълнител обработва по 70 изпълнителни дела на ден.

Това заяви лидерът на протестиращите бивши служители на Валентин Захариев-Стефан Атанасов. Металурзите ще продължат да се събират всеки ден пред паметника на Васил Левски в центъра на Кърджали докато не се изпълнят и исканията им за незабавна среща на високо ниво с ръководствата на Първа инвестиционнна банка и „Хармони 2012″, на които да бъде разисквано бъдещето на завода.

„Миналата година ни се обеща голям брой от работните места да бъде запазен от новото ръководство на ОЦК. Това така и не се случи до този момент. Искаме да знаем колко души ще бъдат наети, настояваме да има наши хора и при започването на дейностите по модернизацията. Парите, за които водихме битка ще свършат, а всички знаем, че работа няма и колко трудно е в региона. Затова сега трябва да се борим за работните си места”, заяви Атанасов. „Тук трябва всеки ден да има хора, защото в противен случай никой няма да ни обърна внимание. Ревнахте-дадоха ви пари. Сега ревнете, за да ви отворят завода!”, призова бившите металурзи и техният ексколега Ани Георгиев.

 

 

hard admin

*

Top