„Партийна дисциплина с широка гласност на местните съвети”! Али vs Мухаррем – 301 делегати избират шеф на ДПС в Кърджали

301 делегати ще изберат общински лидер на ДПС в Кърджали. Битката ще бъде между двама кандидати-досегашният първи в общинско ръководство на партията-  Мухаррем Мухаррем, и кметът на село Люляково Мюмюн Али.
Ще припомним, че „връх на демокрацията” беше конференцията в Момчилград, където делегатите номинираха 3-ма за позицията „общински лидер”. Оспорвано премина и форумът на Младежко ДПС в община Кърджали.
Както вече писахме, отчетно-изборната конференция е насрочена за събота от 10 часа в Дома на културата.
Общинският съвет на ДПС в Кърджали реши на заседание да подкрепи Мухаррем Мухаррем за лидер на партията в общината. Междувременно председатели на местни съвети по микрорайони в общината обявиха, че ще номинират за поста „председател на ОбС на ДПС – Кърджали” кмета на Люляково, 32-годишния Мюмюн Дурмуш Али. Той е три мандата кмет на селото и зам.-председател на ОбС на Младежко ДПС.
„Партийна дисциплина и широка гласност на местните съвети. Това е рецептата. Всички чувстваме сериозността на партийната конюнктура в момента и единственото решение партията да продължи своята възходяща насока е всички да бъдем единни. Единството обаче преминава задължително през следване на решенията на централното ръководство на партията. Единството трябва да се случи и да се сложи край на личните интереси и амбиции, които погазват устава на Движението. Ще предложа екип от 25-27 души, които да дадат широка гласност на идеите на местните съвети. Изборът не е битка. Това е сблъсък на идеи, които са основани на концепцията ДПС. Крайно време е всеки да разбере, че няма „малки и големи функционери”. Основите на ДПС не са изливани от лични интереси, затова и за да градим, те трябва да минат на заден план. Хората очакват от нас резултати, а партийни боричкания не кореспондират с техните виждания за партията”, категоричен бе един от двамата кандидати – Мюмюн Али.
Неговата концепция ще срещне тази на досегашния общински лидер Мухаррем Мухаррем. Припомняме, че той е настоящ общински съветник, беше и зам.-кмет на Община Кърджали. Мухаррем беше и един от кандидатите за кмет на Кърджали. Той отчита, че ръководената от него общинска структура на ДПС е постигнала отлични резултати на изборите за местна власт през октомври 2015 година.
24rodopi.com
hard admin

*

Top