Партньорите на Хубен Митев остават в ареста

Партньорите на задържания за обира на трезора в Кърджали Хубен Митев, които бяха арестувани при удар в Хасково, остават зад решетки.

Хасковският районен съд определи мярка за неотклонение задържане под стража за Генадий Пушкарски и Румен Атанасов, които са обвинени в множество крупни кражби с взлом. Това са хората, които задигнаха металните каси с пари и документи на хасковска транспортна фирма и на Българския червен кръст.

Както вече 24rodopi писа, двамата бяха задържани при опит за подобна кражба в Ритуалния дом на Хасково.

И двамата имат богато криминално досие и множество присъди, като част от тях били извършени в съучастие с Хубен Митев. Засега не е установено Пушкарски и Атанасов да са съпричастни към обира на трезора на кърджалийската улица „Сан Стефано”.

Днес двамата застанаха пред съдийския състав за разглеждане на мярката им за неотклонение. Пушкарски се опита да се измъкне от ареста с удостоверение за раждане на детето му и медицинско удостоверение за влошеното състояние на Ваня Митева, жената с която живее на семейни начала и която му е родила детето, съобщават от Блиц.

Съдът не се повлия от това, че рецидивистът има новородено бебе, тъй като по време на обирите то е било на два месеца и това не го е спряло да задига чужди каси с пари. Още повече, че криминалните досието на двамата крадци с по няколко страници. При опита да оберат Ритуалния дом те са действали професионално с маски, ръкавици и чорапи, за да не оставят следи. Освен това са извършвали обири и на жилища от Хасково.

Тримата адвокати на рецидивистите не можаха да им издействат домашен арест и съдията Мартин Кючуков ги остави за постоянно зад решетките до делото, което ще бъде на 25 февруари.

hard admin

*

Top