Партньорът на Мегера – засечен в „Мерцедес“ с кърджалийска регистрация?!

Вторият задържан от групата на Мегера бил засечен в „Мерцедес” с кърджалийска регистрация, съобщиха за 24rodopi неофициални източници.
Както вече писахме, той бил арестуван в събота в района на областната болница в Кърджали в пловдивски джип. Преди това бил забелязан в кърджалийската кола. Проверява се доколко водачът на “Мерцедес”-а е съпричастен към групата на Мегера.
Междувременно към 20 часа още не беше приключило заседанието на съда в Кърджали, на което ще се реши дали Славчо Мегеров и партньорът му ще останат за постоянно под стража.
Въоръжени членове на бандата на Мегера и полицаи се разминали за минути от престрелка. Кърджали бил на косъм от кървава баня малко след полунощ срещу 4 януари. Най-известният касоразбивач на България Славчо Мегеров – Мегера, бе арестуван към 01.30 часа в петък пред обществения трезор на „Сан Стефано” 22. Както първи 24rodopi писа, поне още 4-ма негови съучастници са били в Кърджали същата нощ. Мегера разбил 32 касетки в трезора, обявиха от МВР.
Двама са арестувани, но другите от бандата все още се издирват, а по твърдения на кърджалиец, който живее в близост до мястото на обира, един от бегълците е ранен в крака.
Обирджиите са неутрализирани служителите по охранителната дейност на фирмата, която е собственик на трезора. Според неофициална информация те атакували апаратната с насочени пистолети. Повалили на пода служителите от СОТ-а, след което ги вързали. Минути преди да разбият вратата на командния център, базиран в района на пазара в Кърджали, вътре били полицаи, които правели обход на обектите. По щастлива случайност бандитите и полицаите се разминали, което е предотвратило кървава престрелка.
По последни данни групата е била от 6 човека.
Очаквайте подробности от заседанието на съда
hard admin

*

Top