Пастир видял зверската катастрофа, която отне живота на Фикрет

Прокуратурата повдига обвинение срещу собственика на бика Делчо Русев?
 
Пастир станал свидетел на зверската катастрофа, при която в хасковското село Долно Брястово загина 45-годишният Фикрет А. от Крумовград. Лек автомобил и бик се блъснаха челно в квартал „Малко Брястово” на кметство Брястово. Както вече 24rodopi писа, трагичният инцидент се случи в 18.40 часа в сряда.
Крумовградчанинът се връщал от служебна командировка в София и пътувал в посока Кърджали. Минал през Минерални бани, успял да избегне отворена шахта в Горно Брястово, но триста метра по-нататък, в района на Долно Брястово, ненадейно на пътя изскочил бик. Последвал зловещ сблъсък между шкодата и едрото животно, което в последните три години било причина и за други пътни инциденти в района на бензиностанцията, разказаха пред 24rodopi жители на Минерални бани.
След удара возилото изхвръкнало в нивата край пътя. Водачът издъхнал на място, пристигналият медицински екип констатирал смъртта му. Добичето също умряло.
Бикът е собственост на Делчо Русев. Преди време кметът на селото Станко Янков съставил акт на стопанина на животното, че то и стадото му са пуснати безнадзорно из мерата. По случая е образувано досъдебно производство.
Пастирът на стадото, станал свидетел на инцидента, е разпитан. Обяснения пред полицаите е дал и Русев, уточниха от областната дирекция на МВР. Очаква се Окръжната прокуратура да повдигне обвинение срещу собственика на бика и срещу пастира.
Тялото на починалия шофьор е откарано за аутопсия в хасковската Съдебна медицина. Фикрет е третата жертва на войната по пътищата в региона за тази година. И тримата загинаха през февруари, посочват от полицията в Хасково.
hard admin

*

Top