„Патриотичен фронт“ ще „къса“ гласове от ГЕРБ и БСП заради „миналото и бъдещо партниране с ДПС“ и със заплахата „200 000 изселници ще гласуват в Турция

Коалицията „Патриотичен фронт” ще „къса” гласове от ГЕРБ и БСП в Кърджали, като обяснява на избирателите, че едната партия е управлявала заедно с ДПС в последния мандат, а другата се гласи за прави коалиция с Движението след 5 октомври. Избирателната активност в града край Арда „патриотите” ще вдигат с говорене за активността сред изселниците.
Това става ясно от думите на лидера на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов и съпредседател на коалицията „Патриотичен фронт”, с която партията му ще се яви на изборите заедно с НФСБ.
Водач на листата на „Патриотичен фронт” в Кърджали е Ирина Караджова, журналист в телевизия СКАТ.
„Около 800 000 са мъртвите души, което предполага една фалшификация на изборите. Второ, купуването на гласове. Няма полицейски началник и политик местен, който да не знае в даденото населено място кой е тарторът в купуването на гласове. Тези хора трябва предварително да бъдат извикани, съставени предупредителни протоколи, трябва да бъдат следени и трябва да бъдат санкционирани радикално, но не след изборите, а по време на самата кампания. Третият въпрос, който поставихме пред премиера Близнашки, е въпросът с гласуването в Турция. До четвъртък имаше заявки за 129 секции. До 8 септември, когато е крайният срок, може би ще станат и 300. Смятате ли, че е нормално едни хора, които постоянно живеят в Турция и които сега избраха Ердоган на власт, да определят и бъдещето на България”, изброи Каракачанов.
Той е категоричен, че тези въпроси касаят честността на изборите. ВМРО беше в коалиция с “България без цензура” на изборите за евродепутати и тогава стана ясно, че тази коалиция е купувала най-много гласове в Кърджалийско.
Лидерът на ВМРО изрази опасенията си, че в момента чрез изселнически организации в Турция, които се ръководят от турското външно министерство, а и от специалните служби на Турция върви кампания да се гласува за ДПС.
“Това е кампания, организирана от турската държавна администрация. Кажете ми, честни ли ще бъдат изборите, ако в Турция се изсипят 200 000 гласа? Това са неща, за които говорихме с господин Близнашки и той ни даде уверение, че е набелязал съответните мерки. Организирахме среща, която ще имаме и следващата седмица с министъра на вътрешните работи”, допълни Каракачанов в радио предаването „Седмицата”. Според него работата на това правителство се базира на две части – да организира честни и прозрачни избори и да пази финансовата стабилност в държавата.
24rodopi.com
hard admin

*

Top