Петима ботевци в Топ 10 по английски в страната

Националната олимпиада по английски език бе поредният повод за гордост и радост за ръководството и учителският колектив на Езиковата гимназия в Кърджали.

На нея се явяват най-добрите ученици от цяла България. От ГПЧЕ „Христо Ботев” бяха допуснати петима ученици от 10 клас, които демонстрираха своите знания и умения по английски език и се наредиха в челната десятка.

Класацията е изключително престижна, защото ученици и учители получават оценка за положените усилия. Достигането до Национален кръг е предшествано от изключително сериозна конкуренция на общинско, областно и национално ниво.

Доказателство за високия професионализъм и всеотдайната работа е класирането на десетокласниците от ГПЧЕ „Христо Ботев”. Мирослава Яворова – четвърто място, с резултат от 93.5 точки с разлика от само три точки, делящи я от първата награда. Непосредствено след нея се нарежда Николета Василева на пето място с 93 точки, Разие Салиф на седмо място с 92 точки, Тодор Янев се класира с 88 точки, следван от Юзлем Юмер със 74 точки.

Успехите и постигнатите високи резултати са плод на всеотдайния труд на Динко Георгиев, учител по английски език, който с огромно старание и желание подготви отборът на олимпийците, доказали високото ниво на преподаване в ГПЧЕ „Христо Ботев”.

hard admin

*

Top