Петима ученици от Езиковата гимназия получиха 10-месечни американски стипендии

Американската фондация за България  определи кои са най-добрите в областта на чуждите  езици, хуманитарните  науки и изкуството.

Ежегодно тя отпуска стипендии на талантливи и можещи ученици, отличили се със знания и умения в различни области и такива, които имат високи постижения на национални и международни състезания и олимпиади. Мисията на Фондацията е да подкрепя, насърчава и мотивира младите хора на България за по-високи постижения в образованието, естествените и хуманитарни науки, културата и изкуствата. Тя съхранява духа и волята за сътрудничество, които съществуват между България и САЩ, допринася за тези отношения, посредством обмен в областта на науката, културата, изкуството и бизнеса. Стипендиантската  програма е насочена към най-добрите ученици от всички специализирани гимназии в България. Всеки един от учениците ще получава 10-месечна стипендия за учебната 2013-2014 учебна година.

Велислава-Михаела Крачунова, Мирослава Яворова, Николета Василева от 11клас, Дидем Серкан от 12 и Мария Русинова от 12А2, са ученичките, които за втора поредна година спечелиха престижните стипендии. Успехът на учениците от ГПЧЕ „Христо Ботев” е резултат от активното взаимодействие между учители и ученици в процеса на обучение. В подготовката и участието им в различни състезания, олимпиади и конкурси са вложени както усилията и желанието на младите хора, така и много енергия и професионализъм от страна на техните преподаватели.

hard admin

*

Top