Петокласници спасяват дръвчета в парк „Арпезос-Север”

Петокласниците от кръжока „Приятели на природата” в СОУ „П.Р.Славейков” в Кърджали организираха екоакция за опазване на младите фиданки, които красят новия парк в центъра на града-„Арпезос-Север”.

Идеята на учениците хрумва преди една седмица, когато излизат на разходка в парка и случайно забелязват, че в една от алеите има прекършени млади фиданки, които лежат на земята. Споделят болката си с учителя по география Месут Али, който е и ръководител на кръжока.
„Децата веднага решиха да осъществят доброволческа инициатива, за да спасят младите дръвчета, да им дадат нов шанс за оцеляване, като ги повдигнат и ги вържат на колчета”, сподели Али.
11-годишният Сабри Ниязи заяви, че с удоволствие и ентусиазъм се е включил в екоакцията. „Обичам природата. Искам новият парк в моя роден град да бъде чист и зелен”, каза петокласникът и обеща, че със своите съученици ще продължи с грижата за дръвчетата.
Кръжокът „Приятели на природата” е създаден в края на миналата година. Целта му е да възпитава любов към природата и нейната красота в подрастващото поколение. Имат страница и група в социалната мрежа Фейсбук, където споделят мнения и снимки.
Следващата инициатива на учениците от СОУ “П.Р.Славейков” ще бъде засаждане на дръвчета в двора на училището във връзка с Международния ден на Земята–22 април.

Гюнер Шюкри

hard admin

*

Top