Пешеходка към автохулиган: Ти знак и пешеходна пътека не виждаш ли? Отговорът: К.рво, къде пресичаш!?

Родопчанинът, който ще лежи 7 денонощия в ареста за хулиганско поведение спрямо пешеходка, е можел да блъсне и детето й на пешеходната пътека в Кърджали.

Както вече 24rodopi.com писа, административното наказание е наложено на 41-годишния М. А. Т. за обиди и ругатни към пешеходка в района на пазара в областния град.

Инцидентът е станал на 16 август, а актът е издаден на 22 август.

Около 12.00 часа Н. Р. Ю. пресичала заедно с непълнолетната си дъщеря пешеходната пътека, находяща се между ул. “Дж.Вашингтон” и ул. “Македония”. В този момент към пешеходната пътека приближил с висока скорост лек автомобил марка “Фолксваген Пасат”, с рег.№ К99-63 АХ,управляван от М.А.Т.

Жената успяла да дръпне детето си настрани  и след като подминал пешеходната пътека нарушителят спрял и се върнал на заден ход, след което слязъл от автомобила и започнал да крещи на Н. защо пресича на това място. Тя от своя страна го попитала не е ли видял знака и пешеходната пътека, при което нарушителят започнал да я обижда с думите ” Курво, къде пресичаш, ти не виждаш ли пешеходната пътека”.

След това нарушителят се прибрал в автомобила си и потеглил. Н. останала крайно възмутена от случилото се и изплашена за себе си и живота на детето си, тъй като поведението на нарушителя било много агресивно. Скандалът се разразил пред свидетели, които по-късно дали показания.

Съдът стигнал до извода, че М. А. Т. „несъмнено грубо е нарушил обществения ред и спокойствие и е предизвикал възмущението на гражданите, с което е осъществил състава на дребно хулиганство по смисъла на чл.1,ал.2 от УБДХ, поради което следва да бъде ангажирана административно-наказателната му отговорност”.

Наложено му е административно наказание “Задържане в поделенията на МВР” за срок от 7 /седем/ денонощия.

Наказанието е съобразено със степента на обществена опасност на деянието, личността на нарушителя, настъпилите обществено опасни последици и целите на наказанието.

hard admin

*

Top