Питат Местан „Защо няма обновление в ЦОБ“?

На 16-ти в Смолян и на 17-ти в Кърджали

 

Защо няма обновление в Централното оперативно бюро (ЦОБ) на ДПС? Защо цяло едно поколение не е представено в ръководния партиен орган?

Тези въпроси ще бъдат поставени на срещите на новото ръководството на ДПС в края на седмицата в Родопите.

Лютви Местан и заместниците му ще застанат пред актива на партията в Смолян на 16 февруари, а на 17-ти в Кърджали.

Въпросът за отложените кадрови промени за времето след парламентарните избори през юли бил повдигнат и на заседанието на Областния съвет на ДПС в Кърджали, което се провело в сряда.

Новият лидер на ДПС Лютви Местан започна серия от срещи с актива на ДПС във всички области в България, като първата бе в Гоце Делчев. На 4 февруари на заседание на ЦС на ДПС той предложи 4-мата си заместници и 20-те човека в ЦОБ на ДПС. Изненади и промени нямаше. На мястото на дисидента Айруш Хаджи, започнал работа в държавна структура, влезе Исмет Исмаил от кърджалийското село Скалище. Познатият като Алтънджията Исмет е координатор на ДПС в Турция и е лежал в една килия с Доган в затвора в Стара Загора. На местата на Корман Исмаилов и Касим Дал в ЦОБ пък 180-те човека от ЦС на ДПС утвърдиха Четин Казак и Джейхан Ибрямов.

При лидера Ахмед Доган заместниците бяха 5-ма, а до изборите Местан ще работи с 4-ма помощници. Очаква се след това човек от Родопите да бъде утвърден за 5-ти заместник.

 

Какво ще каже Местан на местните активисти – четете по-късно тук

hard admin

*

Top