Пишат „6“ на Кърджали за турнира по плажен волейбол, ще прерасне в Балканиада

Отлична оценка получи турнирът по плажен волейбол, състоял се от 2 до 4 август в Кърджали. Оценката за организацията на спортната проява, чийто спонсор бе Община Кърджали, дадоха волейболната федерация и главният съдия Иван Раев.

“Участваха най-добрите двойки на България. За първи път в Кърджали се проведе турнир на две игрища. В него взеха участие националните двойки до 22 години, които ще представят Българя на Европейското състезание във Варна след две седмици”, коментира главният съдия Иван Раев.

Националният турнир по плажен волейбол в Кърджали събра много почитатели край пясъчните кортове на комплекс „Арпезос”. Както вече 24rodopi.com писа, първите три места в мъжкия турнир заеха кърджалийски двойки.

Финалните срещи бяха изгледани внимателно от кмета на Кърджали инж.Хасан Азис, от народния представител и председател на Комисията по плажен волейбол към БФВ Милко Багдасаров, треньора на ВК „Арда” Иван Халачев, спортни деятели и много почитатели на красивата игра.

„Кърджали вече не е само участник в турнирите, но и фактор в плажния волейбол на България. Показват го и резултатите, първите три места при мъжете се заеха от кърджалийски двойки. Имаме амбицията турнирът да стане традиционен и се разширява неговата география като посрещаме състезатели от балканските страни. С изграждане на новите спортни съоръжения в парк „Арпезос – Север” ще можем да предложим на гостите и една модерна база”, каза инж.Азис, който връчи купите на победителите.

Наградният фонд е от 11 хил. лв., основен спонсор е Община Кърджали заедно с местни фирми.

„Един много успешен турнир с тотално доминиране на Кърджали при мъжете и отлично представяне при жените. А присъствието на многобройните фенове е показател за нарастващия интерес към този спорт. Идеята за прерастването на турнира в Балканиада е непълно възможна.Това ще издигне още повече авторитета на състезанието от една страна, а от друга ще носи точки на състезателите за участие в турнири от европейски и световен ранг”, сподели Милко Багдасаров. 

hard admin

*

Top