Пламен и Ахмед опознават родината на велосипед

19-годишният Ахмед Гюлюстан: Спортните занимания предотвратяват много заболявания
 
19-годишният крумовградчанин Ахмед Гюлюстан се включи в инициативата на столичанина Пламен Петков, който за втори път обикаля България на колело. Хубавата му идея не останала скрита за нашенеца, който се включи в обиколката в Източните Родопи.
След като изгледал клип от миналогодишната спортна проява във фейсбук, Ахмед се свързал с Пламен. Крумовградчанинът  не останал безразличен към ползите от колоезденето, които Пламен споделил с него: Намалява стреса; Силно сърце, големи бели дробове; Изваяни крака; Намалява риска от диабет и високо кръвно налягане; Повишен мускулен тонус; Гори мазнини, не гориво; Без убийства на хора и животни по пътищата; Пари в вашия джоб, не в резервоара; Не шуми, не замърсява.
Когато Пламен започнал да планира тазгодишната обиколка, поканил Ахмед да го придружи по маршрута Крумовград – Момчилград – Кърджали – Хасково, която се осъществи на 26 юли.
„От една година поддържаме връзка с Пламен. За мен беше чест да го придружа до Татул – Тракийското светилище на Орфей, а преди това по пътя, в село Батковци, посетихме Евромахалата. Убеден съм в огромните ползи от колоезденето и нямам търпение да се включа и в следващата обиколка. Такива занимания могат да предотвратят много болести. Младите хора трябва да спортуват ежедневно, а не да безделничат по кафенетата “, твърди Ахмед, който е популярен в родния си град и като най-големият почитател на Street fitness.
hard admin

*

Top