Плащат премиите за тютюн 2007

  • Стопаните могат да получат сумите във всеки клон на Банка ДСК в страната
  • В сравнение с миналата година са увеличени с 16 процента

Валери КОВАЧЕВ
В четвъртък започва изплащането на премиите за миналогодишната тютюнева реколта, съобщи за “Нов живот” ръководителят на Регионалното звено на Фонд “Тютюн” в Кърджали инж. Мелиха Дилбер.
Производителите могат да получат парите си във всеки клон на Банка ДСК в страната, независимо къде са регистрирани, кога и на коя фирма са продали продукцията. Предишни години премиите се изплащаха само в поделенията на банката в областта по предварителен график. Парите са преведени на служебно открити банкови сметки на производителите.

През миналата година в седемте общини в Кърджалийска област и Ивайловград са регистрирани 13 581 производители. Но е възможно при изплащането техният брой да се окаже по-различен, защото се допуска, че някои са имали договори с повече от една фирма.
Основните фирми, които изкупиха реколта 2007 г., са “Сокотаб – България”, “Алайънс Уан Тъбако България”, “Лийв Табако Михайлидис”, “Мессириан България” и “Кърджали-Табак”.
За всеки предаден килограм тютюн от сортова група “Басми” производителите ще получат по 3.35 лв. Допълнително за килограм първа класа ще вземат по 0.70 лв., а за втора – по 0.40 лв. Спрямо миналата година увеличението на премиите е с 16 %. Тогава на килограм тя беше 2.85 лв., а допълнителните суми за втора и трета класа като тазгодишните.
В момента Регионалното звено на Фонд “Тютюн” обработва данните за сключените договори за тази година. Стопаните масово вадят удостоверения, че за лани са били регистрирани като тютюнопроизводители, за да ги представят при подаването на годишната данъчна декларация.

източник: в. Нов Живот
информация: [link=https://krumovgrad-bg.com]https://krumovgrad-bg.com[/link]
[center]

[/center]

hard admin

*

Top