Пловдивският Митрополит ще донесе със себе си чудотворната икона на Св. Богородица „Златна ябълка” на празника на Ивайловград

Пловдивският Митрополит Николай ще бъде гост на града по повод 14 февруари – Ден на Ивайловград. Негово Високопреосвещенство ще донесе със себе си чудотворната икона на Св. Богородица „Златна ябълка”, която по волята му ще остане 3 дни за поклонение в ивайловградската църква „Св. Преображение Господне”.
Иконата е от асеновградския квартал Горни Воден, а е наречена “Златната ябълка” заради оставената като дар от мирянин ябълка от чисто злато. Чудотворната иконата датира от началото на 17-ти век и се почита най-вече от бездетни родители, за да се сдобият с рожба.
Негово Високопреосвещенство Пловдивския Митрополит Николай ще отслужи Архиерейска света литургия в ивайловградския храм „Св. Преображение Господне”. В 11.00 часа Митрополит Николай ще вземе участие в литийно шествие от храма до центъра на града, след което ще отслужи молебен за благоденствие на жителите на Ивайловград и изобилие на земните плодове.
hard admin

*

Top