Побоят над Малкия Роко дошъл след: Долен циганин, дай пари, синът ти продава дрогата на К.М.!

Малкият Роко бил пребит след като се обадил по телефона на Александър Маринов-Дале Али, искайки му пари. По-малкият брат от клана Рашид – Ерсун псувал на майка Маринов и го нарекъл „долен циганин”. Това стана ясно по време на дългата съдебна сага, в която баща и син Маринови получиха по две години затвор след екшъна, разиграл се на 14 април 2010 година пред кърджалийско заведение.

Вечерта, малко преди инцидента, Ерсун Рашид пиел ракия в компанията на няколко човека в кръчма на ул. „Републиканска” в областния център. Малко преди седем часа той позвънил по мобилния си телефон на свой познат полицай – П.П. Рашид го попитал дали му е известно, че синът на Дале Али-Тончо разпространява наркотици за лицето К.М. Отговорът на служителя на реда обаче бил отрицателен. Тогава Рашид му заявил по телефона, че не „вземал отношение” защото и той „бил човек на К.М.”, от когото дори получил като подарък къща, в която живеел. Обвинил го също, че бил посещавал брат му в затвора и му давал хапчета, „които да му влияят”. Рашид добавил, че на следващия ден ще се разправя с него и го напсувал. В продължение на 15-20 минути след това Малкият Роко продължил да набира номера на полицая, но след като не получил отговор, му пратил съобщение с текст: „Утре се обаждам на журналистите, те ще ти се обадят”.

Малко по-късно Рашид потърсил по мобилния телефон и Александър Маринов. След три разговора, обиден и ядосан от казаното му, Дале Али решил да се саморазправи с него, като заедно със сина си Тончо Маринов се качили на джипа…

Емил Христов или Ерсун Рашид бе пребит от група от около 15 роми зад сградата на ОКС в Кърджали, на около 30 метра от Паспортна служба. Двама от биячите бяха арестувани тогава, а на Христов бяха извършени две животоспасяващи операции. Той беше пет дни в кома.

Дале Али и синът му Тончо Маринов ще лежат по две години в затвора за нанесения побой, ако присъдата на Кърджалийски Окръжен съд влезе в сила. Двамата бяха осъдени на първа инстанция. Баща и син трябва да платят и по 10 000 лева обезщетение на Христов. Потърпевшият твърдо е решил да обжалва присъдата пред Апелативния съд в Пловдив, като ще настоява за по-тежко наказание. Маринови са осъдени за нанесена средна телесна повреда, а Малкият Роко смята, че те трябва да понесат санкции за опит за убийство. Адвокатът на Христов иска 17 години затвор за Маринови и по 40 000 лева обезщетение. Окръжният съд оправдава напълно баща и син Маринови по повдигнатото обвинение за опит за убийство. Съдия и съдебен заседател от 5-членния състав по делото са подписали присъдата с особено мнение.

hard admin

*

Top