Пожарна хлътна във ВиК-дупка

  • Това се случва за първи път, щети по автомобила няма

"Николай СТОЕВ
Противопожарен автомобил хлътна във ВиК- дупка на улицата, която води към студентските общежития и селскостопанския техникум в началото на село Резбарци. Инцидентът става в понеделник към 17,45 ч.
Дежурният в противопожарната служба приема сигнал за запалени сухи треви в района. Към мястото на пожара потегля един екип. Малко обаче преди да стигне до пожара, колата попада в капан на пътя. Предната гума минава през локвата, но задната хлътва до калника в нея. Тежкият автомобил не може да мръдне. Спешно е извикана аварийна кола, която да го изтегли.
В това време с подръчни средства огнеборците потушават пламъците. Добре, че вече бяхме стигнали близо – на около 500 м и огънят не беше голям, коментираха те.

Дупката не беше обозначена по никакъв начин. От нея бликаше вода.
След като издърпват закъсалия автомобил, пожарникарите сами заграждат ямата с изхвърлени наоколо тротоарни плочки.
Цяло щастие е, че по колата няма щети и че пожарът не е бил голям, коментира началникът на Районната противопожарна служба Айдън Аптула. Такова нещо ни се случва за първи път, уточни той. ВиК обаче трябва да си върши работата, като обозначава аварийните места. Ами ако оттук беше минала линейка за спешен случай? Какво ли щеше да стане?
Не знам за инцидента, защото от два дни съм зает с проблема по аварията с главния водопровод, каза шефът на ВиК Милан Миланов. Напролет към Резбарци предстои смяна на водопровода и тогава проблемите ще бъдат решени веднъж завинаги, съобщи той.

източник: в. Нов Живот
Информация: [link=https://krumovgrad-bg.com]https://krumovgrad-bg.com[/link]

hard admin

*

Top