Пожарникарите в Източните Родопи ще отбележат три празнични събития през септември

Три празника се събират през месец септември за пожарникарите в областта – 100-годишният юбилей на кърджалийската служба, Седмицата на пожарната безопасност от 8 до 14 септември и професионалният празник на служителите на 14 септември.
Стартът на проявите, посветени на тези събития, ще бъде на 9 септември с турнир по волейбол „100 години пожарна служба в Кърджали”, който ще започне от 10 часа в зала „Арпезос”. Същия ден ще се проведе и турнирът по стрелба.
На 10 септември /сряда/ на пешеходната зона на бул.”България” в Кърджали ще бъде организиран парад на пожарна и спасителна техника и демонстрации с нея пред гражданите. На същото място ще бъде подредена изложба на старинно пожарно оборудване, униформи, свързочни средства, използвани в миналото от пожарните служби. Гражданите ще имат възможност са се направят снимки с униформите и оборудването. За историята на пожарната посетителите ще могат да научат от снимкова изложба.
От 8 до 12 септември в РД „Пожарна безопасност и защита на населението” и Районната служба в Кърджали /телефон за връзка 0361/ 69 335/ ще бъдат организирани приемни за граждани, а на 11 септември в кърджалийската служба ще се проведе Ден на отворените врати, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР. В 9,30 часа на 11 септември служители на пожарната ще запознаят децата в ЦДГ „Вяра, надежда и любов” със своята работа и ще бъде изпълнен учебен план за евакуация. От 14 часа същия ден е насрочена кръгла маса в заседателната зала на Държавния архив на тема „Пожарната на Кърджали в миналото и сега”, където ще бъдат представени и съхраняваните в архива документи и снимки, свързани с историята на пожарната. От 18,30 часа е юбилейният концерт по повод 100 години от създаването на пожарната служба в Кърджали в Дома на културата.
На 12 септември /петък/ ще бъде срещата с ветераните от пожарната служба на гр.Кърджали.
24rodopi.com
hard admin

*

Top