Позамогнаха се! Наши гурбетчии в Англия вече наемат домашни помощници от Кърджалийско

Секнаха измамите за работа във Великобритания, последният “посредник” – „Г-н 120 паунда”, получи условна присъда

Наши гурбетчии в Англия вече могат да си позволят да наемат домашни помощници и гледачи на децата им.
„Никога не съм допускала, че за 12 години работа тук ще вдигна стандарта си толкова, че ще мога да плащам на домашна помощница. По тази причина, като си дойдохме това лято в Кърджали, проведохме нещо като кастинг за жена, която да ми помага в кухнята и да гледа 4 часа на ден детето”, разкри пред 24rodopi.com Илияна Асенова, която е администратор в хотел, а съпругът й се занимава с разносна търговия в Лондон.
Още по темата за успелите нашенци във Великобритания – четете по-късно тук и във всекидневника „24х7 Родопи”
Междувременно стана ясно, че са намалели измамите за работа в Англия. Както вече 24rodopi.com писа преди два месеца, това лято в Кърджали приключи делото срещу менте посредник за трудова заетост в Англия.
Ще припомним, че измамник прибра 240 паунда от двама кандидат-гурбетчии за Англия, но бе задържан и предаден на прокурор.
„Обеща ни работа в Лондон. Бяхме много закъсали, повярвахме му. По телефона ни каза, че всичко е уредено, че сме били одобрени за работа. И че трябвало да платим по 120 британски лири, за да тръгнем за Англия”, твърдят двамата измамени. Пред 24rodopi.com единият сподели, че измамникът е бил осъждан за подобни измами и постигнал споразумение делото да се гледа по бързата процедура. Признавайки за измамата, наричаният „Г-н 120 паунда” мошеник се отървал само с условна присъда.
Л. И. е признат за виновен, че в Кърджали, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил и поддържал заблуждение у Д.К.М. и Н.З.М., двамата от гр.Кърджали, чрез използване на телефон се представил за П.П., като заявил, че двамата били одобрени за работа в Англия и трябвало да му заплатят сумата от по 120 паунда на човек. С това им причинил имотна вреда в размер на 599,60 лева и поради това съдът го осъжда на наказание „Лишаване от свобода” за срок от шест месеца, но изпълнението се отлага за срок от 3 години.

24rodopi.com

hard admin

*

Top