Позицията: Би Би Си обяви Мишо Шамара за българския „Пуси райът“!? Бойко Борисов да уволни некадърните си съветници и слагачите

Премиерът Бойко Борисов час по-скоро трябва да уволни некадърните си съветници, които му залагат бомби със закъснител. А те са твърде много. И колкото много слагачи, толкова много грешки.
Представяте ли си какво ще се случи, като наближат изборите!?
***
Скандалът с песента на Мишо Шамара и Сарафа “Бяло, зелено и червено” излезе извън родните граници и влезе в анализите на Би Би Си. Медията подробно разказва за случката, като прави сравнение между обидата към българското знаме и пънкарския химн на рускините “Пуси Райът”, изпят в православен храм.
“Биг Ша се чувства цензуриран от властта заради наближаващите избори”, пише авторитетната медия. “Връщане към комунизма ли е това?”, подчертава Би Би Си и се посочва, че много хора в социалните мрежи не били убедени, че обвинението срещу рапъра не е на политическа основа.
“Някои наистина вярват, че отново е 1976 година – Мишо Шамара е разследван за престъпление срещу републиката”, пишат блогъри в Туитър. “Не, не е 1984, 2012 година е. Музикантите отново ги привикват в полицията”, пише друг.
Медията сравнява песента на Шамара с изпълнението на “Пуси Райът” в Москва и посочва изказването на някои журналисти, че и двата случая са станали известни след раздухването им от медиите. “Пуси Райът” никой не ги беше чувал преди скандала.
“Репортери без граници” поставиха България на 80-о място в техния Индекс за свобода на пресата, което е последно място от всички членове на ЕС, припомня Би Би Си.
***
Комчев или Момчев – едва ли народът ще запомни името на прокурора, който запретна ръкави, за да прати Мишо Шамара зад решетки. Вероятно обвинителят не гледа попфолк, защото още преди години щеше да заведе дело срещу една чалгаджийка, сочена и за луксозна про…ка, която направи от българския трибагреник рокля като за еротична сесия. Но пък Комчев или Момчев стори тази щуротия, за да направи кариера. Засега обаче всичко се стоварва на гърба на ГЕРБ (виж какво казва Би Би Си).
Вероятно сега съветниците на управляващите дават акъл да се демонизира образа на Мишо Шамара, но от това полза за ГЕРБ няма. Вече е късно. Ако пък клакьорите от проправителствените медии си траеха, сега по логиката „Всяко чудо за три дни” ни за клипа щеше да се говори, ни за Мишо Шамара, нито пък Сергей Станишев щеше да има слушатели да иронизира случващото се.
Всъщност, има един правилен ход. Да се „докаже”, че прокурорът и Мишо Шамара са стари дружки и всичко случило се в последните дни е хитър сценарий за популяризиране на рапъра.
И, естествено, прокурора да си получи заслуженото!
А Мишо Шамара (Big Sha) пусна нова песен. Казва се “Сърцата ни”, но се лансира повече версията “Истинската Причина За Скандала Между Бойко И Big Sha”.
 
От редакцията
hard admin

*

Top