Позицията: Демокрацията в България бе разстреляна ритуално

Страхил Алексиев,

адвокат

 

Пистолетът на Октай засече и лидерът на ДПС не пострада, но демокрацията в България бе разстреляна от упор. Ритуално. Зрелищно пред очите на целия свят. Това бе най-мащабната провокация в най-новата ни история.

Все още не са известни мотивите на похитителя, не се знае дали е действал сам, по собствени подбуди или се касае за организиран политически акт.

Най-тревожното е, че натоварените с охраната на лидера на ДПС проспаха случващото се. Всичко се разви пред очите им и необяснимото им бездействие, дало възможност на въоръжен мъж безпрепятствено да стигне до трибуната на която Ахмед Доган произнасяше словото си.

Също така, кой допусна в залата да влезе човек с оръжие? Октай пробяга близо 100 м. без това да направи впечатление на охраната, без никой да го спре. Едва след като той натисна два пъти спусъка на пистолета бе неутрализиран. Късно, много късно. Ами, ако оръжието бе бойно с истински патрони?

Утре някой фанатик ще влезе безпрепятствено на друг форум и ще се самовзриви без да има кой да го спре, подобно на трагедията в Сарафово.

Едва след случилото се донесоха скенери. След дъжд-качулка. Подобно на атентата край Бургас. След като бомбата гръмна се предприеха постфактум мерки, които би трябвало да са ежедневие

Всичко това е възможно само в държавата на чалгата, мутрите и калинките.

И така ще бъде докато министър-председателят се занимава с рязане на лентички и футбол, а вътрешният му министър се плицка по басейните с любимия си певец…

Апропо, сигурен съм, че А. Доган бе искрено изненадан. Това не бе реакция на човек, който е очаквал нападение. Между другото, лидерът на ДПС успя да реагира адекватно въпреки, че ако пистолета беше боен, той щеше да бъде прострелян.

За зверския побой над похитителя не ми се говори. Това е възможно само по нашите географски ширини…

hard admin

*

Top