Показаха трезора на Циката, той: Не съм бе, хора, не съм обирал! Бях си у Перник!

„Не съм бе, хора, не съм обирал трезора! Бях си у Перник!”, това твърдял Явор Воденов – Циката, който днес бе вкаран в обществения трезор на кърджалийската улица „Сан Стефано”.

Както първи 24rodopi писа, около 50 минути прекара в обществения трезор в Кърджали един от задържаните от групата на Мегера. Повече от 20 полицаи отново бяха блокирали района за провеждане на поредния следствен експеримент след 10 часа във вторник. Възстановката ще покаже дали Циката е бил в нощта на 4 януари в Кърджали или си е бил „у дома в Перник”, както той твърди.

Ще припомним, че перничанинът бе пуснат срещу парична гаранция от 4 000 лева от Районния съд в Кърджали, но три дни по-късно той бе върнат зад решетки. Окръжният прокурор Светлозар Лазаров протестира в срок и на 19 февруари Окръжният съд промени мярката за неотклонение в „задържане под стража”.

Лазаров е категоричен, че и четиримата задържани досега в кърджалийския арест – Мегера, Хубен Митев, Циката и Синбад, са били свързани помежду си и затова има неоспорими доказателства. Освен това в багажника на джипа, който бе задържан в нощта на обира, са намерени пет газови бутилки, върху една от които е открит ДНК профил на Циката. Такива бутилки се използват за газови горелки за рязане на метал, подчерта Лазаров.

hard admin

*

Top