Полицаи преследват труп на жена от Бенковски

Полицаи от Кърджали и Хасково преследваха в петък труп, след като роднини взеха покойната, без да е минала задължителната аутопсия. Две санитарки помагали в товаренето на тленните останки на 59-годишната Наталия Маджарова от кърджалийското село Бенковски. Тялото било увито в одеяло и качено на задните седалки в спортния мерцедес с 2 врати на съпруга на покойната. За да ги спрат, по тревога били вдигнати ченгетата в Хасково и Кърджали. След края на преследването трупът бил върнат в Съдебна медицина, съобщават колегите от „Новинар юг”.

Маджарова починала в кардиологичното отделение. Тя била приведена там по-рано същия ден от онкологията, където се лекувала. “Вземайте я по-най-бързия начин, преди да е минала аутопсията”, рекли санитарките на съпруга на Наталия, разказаха източници от областната дирекция на МВР. “По този начин е нарушен административният ред. Не може починал да бъде предаван на близките преди писмено разрешение на шефа на болницата д-р Славчо Близнаков”, коментираха полицаи.

По време на случката дежурен в отделението бил д-р Айхан Енвер. Според служители на реда той отрекъл да е знаел за незаконното изнасяне на тялото. При връщането на трупа д-р Енвер обаче се държал като Матросов, категорично отказвал да предаде на полицията служебната документация за Маджарова и не пускал ченгетата в отделението, въпреки представената му заповед за обиск и изземване. Така се стигнало до грозен и грандиозен скандал пред очите на пациенти и медици. Накрая се наложило лично д-р Близнаков да нареди на д-р Айхан Енвер да окаже пълно съдействие на полицията.

Под наблюдението на окръжната прокуратура е образувано досъдебно производство. То трябва да изясни дали 59-годишната Маджарова не е издъхнала след лекарска грешка, а също така кой, как и защо е предал тялото ѝ преди аутопсия. По първоначални данни Наталия Маджарова е починала от остър инфаркт на миокарда, коментираха източници от областната дирекция на МВР.

 

Преди 3 г. санитарка задигна мъртвец от моргата

 

Това е второто подобно изпълнение, станало в хасковската болница за последните 3 години. През юли 2010-а санитарката от спешното отделение Албена Грънчарово задигна приготвен за аутопсия труп. Срещу лека финансова стимулация от роднините тя измила и облякла тялото, после им го предала. Тогава пак на крак бяха вдигнати ченгетата от Хасково и Кърджали. Наложи се погребението да бъде спряно, а тялото бе откарано в кърджалийската морга, където съдебният лекар д-р Христо Еленски извърши аутопсията.

 

На снимката: МБАЛ “Хасково”, където се е разиграла първата част от екшъна

hard admin

*

Top