Полицейските: Връщат на родителите непълнолетни „баровци”

Две непълнолетни лица са били установени в заведения  в Кърджали след определения час, съобщиха от полицията. Проверките са били извършени в събота и в техния обхват са попаднали 5 заведения и 80 лица. Непълнолетните са предадени на родителите си. За констатираните нарушения са съставени актове на управителите на заведенията и на родителите.

 

Двама копаят за метални тръби

 

Бързо производство за кражба е образувано в РУП-Кърджали, съобщиха от полицията. С.К.(34) и С.Н.(25) били заловени да разкопават фирмен двор и да вадят метални тръби. Двамата са задържани в полицейското управление. Вещите, подготвени за кражба, са иззети. Дежурна оперативна група е извършила оглед.

 

Водач с 1,71 промила

 

Незабавно производство е започнато в РУП-Кърджали срещу Д.Г.(28), съобщиха от полицията. Той се е движил с лек автомобил “Хюндай” и бил спрян за проверка на ул.”Заводска” в Кърджали. Тестът за алкохол е отчел 1,71 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. Водачът е задържан в РУП-Кърджали.

 

125 нарушения от 454 водачи

 

454 автомобила са били проверения в операция на територията на полицейските управления в Крумовград, Момчилград, Кирково и Джебел, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР. Констатираните нарушения са 125, за които са съставени 37 акта и 88 фиша.

 

Пожари край Кьосево и Седлари

 

4 декара сухи треви са изгорели в пожар в село Кьосево в неделя, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР. Екип на службата в Кърджали е потушил огъня, причинен от човешка небрежност. Горска постеля се е запалила и в землището на село Седлари. Екип на звеното в Момчилград е загасил пожара. Няма нанесени материални щети.

hard admin

*

Top