Полицейски патрули тръгват по домовете на самотните старци

Ще ги придружават пожарникари и социални работници, за да се подобри сигурността на възрастните

Целта на мащабната превантивна дейност за подобряване сигурността на възрастните хора започва МВР. Целта е тази уязвима група от хора да почувства грижата и присъствието на държавата по-осезаемо. Съвместни патрули на полиция, пожарна и социални работници ще посещават възрастните хора по домовете им и това ще се превърне в национален почин.

Това заяви в Кърджали главният секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев, съобщиха от ОДМВР – Кърджали.Главният комисар взе участие в отчет-анализа на дейността на ОД на МВР-Кърджали за 2012 година. Добрата новина е, че престъпленията в малките населени места срещу възрастни и самотно живеещи хора в Кърджалийска област са малко и са разкрити, направи оценка главният секретар.

Както вече 24rodopi писа, като успех на областната дирекция той отбеляза неутрализирането на престъпна група, при което бе задържана емблематична фигура като Славчо Мегеров след въоръжен грабеж от трезор в Кърджали. Беше отбелязано, че ОД на МВР-Кърджали е една от малкото дирекции в страната, която работи директно със Специализираната прокуратура, в резултат на което беше задържана лихварска група и бяха иззети голямо количество злато, сребро и пари. Като значим успех на превантивната работа беше отбелязан фактът, че няма извършени тежки престъпления от и срещу малолетни и непълнолетни в област Кърджали.

 

Прокуратурата е върнала 130 „кофти” производства

 

Главният секретар на МВР поиска в рамките на месец доклад от Дирекцията в Кърджали, относно подобряване на работата на служителите в хода на досъдебното производство. „130 производства са върнати от прокуратурата за година, като този процент е доста сериозен за малка дирекция като тази”, заяви Калин Георгиев. Въпреки това той цитира и добрата оценка на Окръжна прокуратура относно работата на разследващите органи.

hard admin

*

Top