Полицейски: Спипаха двама шофьори без книжки, апаши източиха 150 литра нафта от трошачна машина, 5 нарушения след проверки за бракониери

Три обекта в село Бенковски и 5 населени места в община Крумовград са били проверени в специализирана операция на полицаи и горски служители за противодействие на закононарушенията, свързани с горските и дивечовъдните ресурси. За констатираните нарушения са съставени 4 акта 1 и констативен протокол по Закона за горите, съобщиха от полицията.
Досъдебно производство за управление на автомобил без съответното свидетелство е образувано срещу И.М.(35), съобщиха от полицията. Той се движил с “Фолксваген” и бил проверен в района на ГКПП “Маказа”. При извършена справка се установило, че шофьорът веднъж вече е наказван за това нарушение и в срока на изтърпяване го извършва повторно.
В РУ-Кърджали се извършва проверка на водач, шофирал без свидетелство за правоуправление. Ш.М.(36) бил проверен в кв.”Възрожденци” в Кърджали. След справка станало ясно, че той вече е наказван по административен ред за същото нарушение и в едногодишен срок го извършва повторно.
Сигнал за кражба на гориво е подаден в РУ-Момчилград, съобщиха от полицията. Тъжителят заявил, че в сряда през нощта от трошачна машина в района на спирка “Джебел” били източени 150 литра гориво. Дежурна оперативна група е извършила оглед. Образувано е досъдебно производство и се издирва извършителят на деянието.
24rodopi.com
hard admin

*

Top