Поп легендите Орлин Горанов и Кристина Димитрова с цел и посока в Кирково – ще пеят за 102-годишен рожден ден

Легендите на българската поп музика Орлин Горанов и Кристина Димитрова ще изнесат концерт в събота в Кирково. За 102-годишнината от създаването на община Кирково е предвидена богата културна програма, като кулминацията е концертът на изпълнителите на вечния хит „Детски спомен” („Вървях един следобед без цел и без посока…)”.

Празникът, който е под патронажа на кмета на общината Шинаси Сюлейман, ще започне на площада в Кирково с веселие на оркестър  “ПИМ” с ръководител Тинчо Севдалинов.
На обед празничен хоровод на самодейни танцови групи от община Кирково ще пеят и танцуват пред кирковчани и гостите на празника, след което гръцката фолклорна група от град Комотини ще изнесе музикална програма. По време на утрешният празник на сцената ще се качат и самодейна фолклорна група към НЧ “Орфееви гори-1870” гр. Смолян, Одринският духов оркестър, Рафи и балетна формация –с импровизационна шоу програма тип “Като две капки вода”.
На площада в Кирково също така ще бъдат открити щандове на  читалищата от общината, участници в конкурса  “Бита и културата на община Кирково през годините” и др.
24rodopi.com
hard admin

*

Top