Димостенис Стоидис към Хасан Азис: Закъсняваме, в Кърджали трябва да има гръцки инвестиции!

Срещата ни дори е закъсняла, защото в други южни райони на България – Благоевград, Сливен и други, има гръцки инвестиции, а в Кърджали – не. Това отбеляза на срещата си с кмета на Кърджали инж. Хасан Азис посланикът на Гърция у нас Димостенис Стоидис. Той е участвал в церемонии по откриване на гръцки фабрики в други области на страната, като желанието му е да идва по подобни поводи и в града край Арда.
Гръцкият посланик поиска от кмета на Кърджали съдействие за навлизането на гръцки фирми в нашия регион. По информация на служители от нашето посолство в Кърджалийско в момента няма нито една гръцка фирма. При това в България са регистрирани 250 000 гръцки дружества

Гръцкият дипломат каза,че интересът към сътрудничество с пограничните области Кърджали, Хасково и Смолян в южната ни съседка е много голям. Посланикът отбеляза, че е в Кърджали за да види възможност за навлизането на гръцки компании и да информира гръцкото правителство за това.
Кметът Хасан Азис припомни, че един от големите проекти,плод на съвместно партньорство с гръцката община Комотини е работата по бъдеща индустриална зона на Кърджали.Най-много проекти по предприсъединителната програма ФАР имаме с побратимената община Комотини, като получихме пълно съдействие за проекта за индустриална зона, подчерта Хасан Азис.
Негово превъзходителство Димостенис Стоидис  отбеляза убедеността си, че в региона има добри възможности за бизнес. Предимство е евтината работна ръка.

„В края на седмицата половината кърджалийци са на плаж в красивите места в района на Комотини, а през седмицата половината комотинци са в Кърджали”, посочи кметът Хасан Азис.

Димостенис Стоидис e роден в Кавала през 1953 година. Женен с две деца, дъщеря и син. От 2013 година е посланикът на Гърция в България.
24rodopi.com
hard admin

*

Top