Поставят светофарна уредба и камера на кръстовището на „Беломорски“ и „Стадионска“ (снимки, видео)

На пешеходната пътека на булевард „Беломорски”, срещу стадион „Дружба”, където в последната година станаха 5 пътни инцидента, ще има светофар. Това съобщиха за 24rodopi.com от полицията и Община Кърджали. 
Както първи 24rodopi.com писа, живеещите на улица „Стадионска” алармираха преди месеци, че колите профучават с бясна скорост, а пешеходците не мога да преминат с минути от другата страна на булеварда (вижте видео – тук).
Най-сериозният инцидент бе през март, когато велосипедист, пресичащ на пешеходна пътека, бе блъснат в 11.45 часа от “Фолксваген”. 28-годишният водач се движил с несъобразена скорост и ударил 12-годишното момче (вижте видео – тук).
„На това място задължително трябва да се постави светофар. Много кърджалийци минават по „Стадионска”, за да стигнат до парк „Простор”. Профучаващите коли често не забелязват пешеходците, които са стъпили на „зебра”-та заради паркиралите по булеварда коли. С пускането за движение през граничния пункт „Маказа” за тежкотоварни камиони и автобуси, целият този трафик минава оттук”, твърдят пред 24rodopi.com живеещите на „Стадионска”.
Ще припомним, че ученичка на 15 години бе ударена завчера на същото място от стара „Лада”, управлявана от 75-годишния Х. А.
И в двата случая пострадалите се отърваха с леки контузии. Край „зебра”-та често има полицейска патрулка, особено в дните на оживен трафик към и от ГКПП „Маказа”.
Наскоро бе освежена пътната маркировка, а предстои поставянето на така нар. „легнал полицай”. В този участък ще има и светофарна уредба, а така също и камера.
24rodopi.com
hard admin

*

Top