Потвърдиха новината на 24rodopi.com и за двамата министри и генерала, тримата са първи в софийските листи на ДПС и… сигурни депутати

Бившият финансов министър Петър Чобанов ще води кандидат-депутатската листа на ДПС в 25-ти Многомандатен район в столицата, потвърдиха новината на 24rodopi.com от Движението. В понеделник първи съобщихме, че Чобанов, бившият министър на спорта Мариана Георгиева и ген. Симеон Симеонов ще водят трите листи на ДПС в София.
Бившият началник на отбраната ген. Симеон Симеонов ще оглави листата на ДПС в 24-ти МИР в София, потвърдиха от централата на партията. Симеонов заемаше най-висшата военна длъжност до 30 юни т.г., когато изтече мандатът му и той премина в запаса.
Бившият финансов министър Петър Чобанов ще е начело в 25-и МИР и в Монтана, а професорът по синтаксис Мариана Георгиева, която оглавяваше спортното ведомство, е първа в 23-ти МИР в София и втора в Пазарджик, което също е избираемо място.
Двамата министри и генералът са сигурни депутати. ДПС очаква голяма подкрепа от избирателите в Турция и Западна Европа. В Турция се очаква да гласуват към 100 000 души.
Едно от лицата на февруарските протести – флейтистът Кристиян Коев, повежда в Перник.
Екоминистърът Станислав Анастасов е начело във Видин, зам.-министърът на инвестиционното проектиране Джейхан Ибрямов – в Ловеч. Лидерът на партията Лютви Местан отново ще води в Кърджали и Хасково. Две първи места ще имат и депутатите Делян Пеевски (в Пазарджик и Стара Загора) и Камен Костадинов (Враца и Шумен). Ромският активист Александър Методиев – Бат Сали, е първи в Кюстендил и втори в София-област. Още един ромски лидер – Илия Илиев от ДРОМ, ще води в Ямбол, той е втори в 25-и МИР.
Изненада има и в Разград. Областният председател и кмет на Цар Калоян Ахмед Ахмедов измества от челото бившия социален министър Хасан Адемов.
24rodopi.com
hard admin

*

Top