Похитителят на 4-годишното момиче в кв. „Веселчане“ влиза за 3 месеца в Психиатрията

Кметът на Кърджали натоварен от съда да определи лице, което ще следи дали болният ще си пие редовно хапчетата
 
Психично болният Фотьо К. Ф.  от “Веселчане” получи присъда от тримесечно задължително лечение в държавната психиатрична болница в Кърджали.
Както първи 24rodopi.com писа, на 14 юни е направил опит да отвлече 4-годишната К. пред очите на баща й Илия. Според таткото целта на психично болния човек е била да блудства с невръстното дете.
Драмата се разиграва надвечер. Бащата Илия Илиев прибирал двете си дъщери от детска градина. Фотьо обикалял наколо и грабнал бутилката вода от ръцете на по-голямото от децата – К. После спрял случайна кола и се заканил на шофьора. Миг след това грабнал момиченцето и побягнал. Илия Илиев го настигнал и се опитал да вземе детето. Фотьо започнал да налага бащата по гърба и крещял „Мое е, мое е”. Жена се притекла на помощ и успели да изтръгнат детето от ръцете му.
Психично болният влязъл в собствената си кола и се развикал “Топло ми е!”. Пристигналите полицаи го задържали и отвели в психиатрията.
Според бащата на момичето, Фотьо е с психично заболяване от 1996 г. Излязъл от психиатрията през май т.г. Не пиел предписаните медикаменти. Няма кой да го лекува, защото и майка му също страда от душевно разстройство.
Районният съд в Кърджали постанови също кметът на общината Хасан Азис да определи лице, което да се грижи Фотьо Ф. редовно да приема медикаментите си.
Илия Илиев заяви пред журналисти, че е удовлетворен от присъдата. Въпреки това, той е сезирал Европейският парламент и Омбудсмана на Република България, за това, че психично болни се допускат да упражняват агресия по улиците.
„Ще съдя държавата. Дъщеричката ми преживя сериозен стрес. Заеква и забравя думи”, сподели Илия Илиев.
Снимка: Георги Кулов
hard admin

*

Top