Почина големият дарител и почетен гражданин на Крумовград-шведът Фискарн Бернтссон

Почина почетният гражданин на Крумовград Фискарн Бернтссон – гражданин на Кралство Швеция.
Крумовградската общественост загуби един добър приятел и дългогодишен дарител, а ОбС-Крумовград и ръководството на общината изпратиха съболезнователен адрес до близките на починалия.
Чрез основаната фондация „Помощ за България”, повече от 20 години той откликваше на нуждите на сираци и изпаднали в беда семейства. Фискарн се занимава с отглеждане на цветя и чрез фондацията години наред организира базари всеки четвърти понеделник на юни. Събраните средства от благотворителните продажби, жителите на градчето Варберг даряват на населението от Източните Родопите чрез изселника от Крумовград Хасан Татарофф.
С дарената апаратура и финансови средства за болниците в област Кърджали, Фискарн даде шанс за живот на стотици хора. Ежегодно радваше децата от КСУ в Крумовград с дарения от дрехи и обувки.
С дарени средства за построяване и обзавеждане на нова къща, върна вярата в доброто  на семейство от с.Девисилово, останало без дом след пожар.
Това е само част от неуморната благотворителна дейност и безкористния труд  на  Фискарн за доброто на хората.
Крумовградската общественост никога няма да го забрави, защото след себе си той оставя светъл път и пример, който всички трябва да следваме.
24rodopi.com
hard admin

*

Top