Почина 85-годишната майка на Лютви Местан

Тази сутрин почина майката на Лютви Местан, лидер на ДПС и народен представител от Кърджалийско, съобщиха за 24rodopi.com близки на опечаленото семейство.
85-годишната Хафизе Местан била открита бездиханна днес в къщата си в кирковското село Островец, в която живеела сама. Роднини, които били и нейни съседи й помагали при нужда.
Погребението ще бъде днес в Островец след следобедната молитва.

„Няма да позволя на никого да обвинява 83-годишната ми майка, че не знае български език. Родила се е в моноезична среда, в село, в което е нямало нито едно училище. Първото училище е открито, когато тя вече е била на 27 години, извънучилищна възраст. Няма да позволя на никого да я вини”, заяви преди две години Лютви Местан.
Той нееднократно е споменавал майка си в медийните си изяви, като често е повтарял, че тя е забележителен човек.
„Ръцете на 83-годишната ми майка са още катранени, защото помага на двете ми каки“, отбеляза Местан по време на дебати за цените на тютюна.
В разгара на разгорещените спорове за ветото на президента Плевнелиев на актуализацията на бюджета той бе силно обезпокоен, че майка му не може да гледа телевизия. Той дори излезе  в кулоарите на парламента, за да съобщи това на репортерите от БНТ.
“Майка ми не може да гледа БНТ”, оплака се Местан. Колегите от телевизията веднага се оправдаха с цифровизацията. “Ние предупредихме, че ще има смущения”, поясниха те.
Майката на Местан стриктно следяла заседанията на парламента и особено изявите на сина си, отбеляза тогава БНТ.
Екипът на 24rodopi.com изказва съболезнования на Лютви Местан и близките му
hard admin

*

Top