Почит към паметта на Васил Солинков

Преди началото на приятелската среща по футбол между юношеските отбори на „Юнак” (Ардино)  и „Арда” (Кърджали), с едноминутно мълчание беше почетена паметта на дългогодишния председател на местното Дружеството за физкултура и спорт „Юнак” Васил Солинков, напуснал ни след продължително боледуване на 7 Март 2014 г.
„Загубихме един верен приятел на футбола в Ардино. Той отдаде целия си живот за развитието на спорта и туризма в нашия град”, заяви треньорът на „Юнак”  Зеки Аптикадир.
Дилявер Реджебов, който е работил с Васил Солинков дълги години  в Професионална гимназия „Христо Смирненски” в Ардино, сподели: „Колегата Солинков беше винаги принципен, човечен и всеотдаен в своята професия”.
Васил Солинков е роден на 08.02.1948 година в смолянското село Петково. Завършил е Висшия институт по физкултура в София. Дълги години е бил учител по физическо възпитание и спорт в Професионална гимназия „Христо Смирненски” в Ардино. Под негово ръководство спортните отбори на гимназията са печелили призови отличия на общински, областни и национални състезания и турнири. Работил е и като началник на отдел “Образование, спорт и култура” към община Ардино. 
Гюнер ШЮКРИ
hard admin

*

Top