Пощаджията върна 18 272 лева и обеща да е за пример до 2016-та

2 години „условно” за кражбата на пенсиите

 

Пощальонът на Припек, който присвои пенсиите на своите земляци, е възстановил „изчезналите” 18 272 лева и 30 стотинки.

Това става ясно от подписано споразумение между подсъдимия В. А. Ш. и прокуратурата. „Разбрах в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Знам какви ще са последствията от сключеното споразумение. Ще изтърпя наказанията „лишаване от свобода” за срок от две години, условно, като ще платя и разноските по делото”, заяви 57-годишният В. Ш. в съда.

Безработният вече мъж, който е с основно образование, се размина със затвора. Съдът го признава за виновен в това, че в периода от 11 до 17 септември м.г., в джебелското село Припек, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице – пощенски раздавач, пощальон в пощенската станция, присвоил чужди пари, сумата от 18 272.30 лв., връчени му в това му качество да ги пази или управлява. Длъжностното присвояване е в големи размери и до приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд присвоените пари – 18 272.30 лева са възстановени.

В. Ш. е осъден на наказание „Лишаване от свобода” за срок от две години, но изтърпяването се отлага за срок от 4 години. Осъденият се зарече до 2016 година да не нарушава законите на страната и да бъде примерен гражданин. Той ще плати и 100 лева съдебни разноски.—————————————————————–
Разберете дали ви изневеряват!

hard admin

*

Top