Празникът: Над 200 ардински жени с цвете от кмета, деца поднасят на учителите си собственоръчно изработени картички

По случай Международния ден на жената – 8 март, кметът на община Ардино Ресми Мурад и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям поканиха на празничен коктейл в ресторант „Перла” над 200 ардински жени, представителки от всички сектори на обществения живот.
Градоначалникът поздрави дамите за техния празник. Пожела им  да бъдат щастливи, нежни и красиви, възторжени и вдъхновени. „Нека винаги да има радост и усмивки по лицата ви, сърцата ви да са пълни с много любов и младост, обичайте и бъдете обичани и желани”, каза Ресми Мурад в приветствието си към гостенките. Той подари на всяка от присъстващите по една роза и ги почерпи с червено и бяло вино.
От името на всички дами Мехрибан Ардалиева благодари на Ресми Мурад за това, че е техен кмет и, че е част от техния живот. „Ние жените от Ардино сме благословени от съдбата, че имаме за кмет именно Вас. Топлото внимание с което удостоявате женското съсловие, съпричастността с която споделяте проблемите и тревогите ни, готовността ви за позитивен и продуктивен диалог е истинско щастие за нас”, каза Мехрибан Ардалиева.
Преподавателката по български език и литература в Професионална гимназия „Хр.Смирненски” Емилия Газенова отбеляза, че е станало традиция в Международния ден на жената кметът на общината да обръща особено внимание на представителите на нежния пол. „Всички присъстващи тук ценим този негов жест. Това е не само акт на един мъж, но и акт на добър общественик, който знае, че мястото на жената в съвременния свят все повече се утвърждава”, каза още Газенова.
Празникът на мама бе отбелязан подобаващо и от учениците в СОУ “Свети Климент Охридски”- Кърджали.
От ранно утро VІ-б клас поднесоха цветя и картички с прекрасни пожелания на учителите си.
Второкласниците развълнуваха родители и учители със стихчета и песни за мама.
ІІІ-а клас уважиха персонала от ЦДГ “Чайка” като им поднесоха стихчета, песни, цветя и собственоръчно изработени картички от сърце.

Изненадата дойде от единадесетокласника Константин Тахтаджиев –Костя, който подреди изложба от вълнуващи женски образи.

hard admin

*

Top