Предизборен митинг – купон преди изпращане зад граница

По площадите ехтят децибелите на обещанията


Площадът е пълен. Колоните бичат със страшна сила. Когато утихнат, множеството е като кошер-жужи и се сбира още по-плътно. Очаква нещо да се случи. Звездите още не са на сцената, но ще се появят всеки миг. Това е предизборен митинг. Няма как да откажат участие. Трябва само да мине уводът. Пък той е доста изнервящ.

„Ай да викаме „Ууу”, всички се радват и ръкопляскат, ама ние да сме различни”, казва тийнейджърка на своя приятелка, стоящи току до сцената в центъра на родопски град. На подиума се говори за политика, а те издивяват. Говори се за инвестиции, за милиони, милиарди, работни места. Чуват се аплодисменти и откъслечни викове „Браво!”. Чуват се много неща. Там долу, при хлапетата, превзели първите редици на политически митинг… Родителите им са вероятно в по-задни позиции или зад екрана у дома. За тях няма значение.

„След като чуем Ангел и Моисей да си ходим, че майка ми ме чака. Трябва да сядам да уча”, казва 16-годишна на дружката си. „Що толкова се напъваш?”, пита я приятелката й. „Родителите ми искат да продължа в чужбина, но сега да купонясваме”, следва отговор.

Колоните кънтят с децибелите на обещанията. След малко излизат звездите. Родители се разотиват, наслушани и заредени с надежда, децата остават за купона.

Бамбини от фолка, тенори, БГ-„бийбъри”, всякакви ритми ще се носят преди изборите докато младите куфеят в „голямото междучасие” преди да влязат наистина в час. Ще пеят Галена, Глория, Ангел, Моисей…

После галените ще останат у дома, на други родителите ще разтворят като пророка Червено море, за да спасят отрочетата за Слава на Отечеството, ама зад граница, щото ангелите май са из площада веднъж на четири години.

 

„Родопи войс”

hard admin

*

Top