Предизборният флирт на СДС с Касим Дал спря назначението на Иван Велев за 4-ти зам. кмет на Кърджали

Областният координатор на СДС за Южна България Иван Велев ще стане 4-тият зам.-кмет на Кърджали, но след 7 април и само ако „сините” не подпишат предизборно споразумение с партията на Касим Дал.
Както първи 24rodopi писа, ДПС даде мандат на кмета инж. Хасан Азис да преговаря с „Десен съюз”, в който влизат 6 формации, да посочат достойни кандидати за поста. Фаворит се оказа Иван Велев, който от 10 часа днес чака пред кабинета на кмета инж. Хасан Азис да получи заповед за назначение.
Назначението ще се случи след 7 април, разкриха за 24rodopi отлично осведомени източници. Последната бариера пред назначението се оказаха преговорите в последните дни между СДС и Касим Дал. Възможно е назначението да стане и преди последния срок за обявяване на кандидат-депутатите на партиите и коалициите, ако СДС и бившата „дясна ръка” на Доган не се споразумеят.
Както вече 24rodopi писа, от СДС били склонни на коалиция, но Касим Дал поискал негови хора да бъдат поставени на първите три места в кандидат-депутатската листа на бъдещата коалиция в Кърджали. Отделно Дал настоявал първите места в 9 области на страната, където живее смесено население.
Иван Велев е възпитаник на Учителския институт в Кърджали. по-късно е завършил право. Ако бъде назначен, той ще отговаря за проектите и приходите в Община Кърджали.
hard admin

*

Top