Предлагат на Октай Енимехмедов да признае и да лежи 7 месеца в затвора, той разговаря 5 часа с чужденец

18 човека са биячите на Октай, готвят граждански иск срещу тях. Пребитият доволен: „Вече няма да ходя пеша”

 

В петък, 25 януари, Октай Енимехмедов, който направи опит за покушение срещу лидера на ДПС Ахмед Доган е бил конвоиран в Софийски Районен съд. Там той престоява повече от пет часа като е осъществена среща между него и чуждестранен гражданин, придружен от преводачка. Мъжът е висок, на видима възраст 55 години.

На срещата присъстват още два човека – мъж и служебната адвокатка на Октай Енимехмедов.

Това пише „Афера”, позовавайки се на „брилянтни високопоставени източници”.

На Октай Енимехмедов още на старта на разследването на покушението над Ахмед Доган е било предложено споразумение от страна на прокуратурата за присъда от седем месеца, която Октай да излежи в затвора.

По-важната цел на тайнствената среща обаче е била по-важна. Прокуратурата е установила и набелязала 18 човека от ДПС, които са участвали в боя над Октай Енимехмедов при обезвреждането му след като той насочи пистолет срещу Доган. Целта на разговора с Октай е била подготвяне на иск с голяма финансова стойност срещу лицата, които скочиха срещу Октай. И тук е била ролята на доведения на среща с Октай чужденец.

Както първи 24rodopi разкри, двама от биячите са от Кърджалийско – Исмаил Кюсеюмер и Кадир Мустафов.

Октай Енимехмедов е бил във видимо изключително весело и добро настроение като е заявил: „Вече няма да ходя пеша!”, радвайки се, че след обещанията от взимането на обезщетението щял да си купи хубав автомобил.

На срещата Октай е споделил във връзка с договорката за подаване на иска, че месечният му доход бил към 180 лева на месец от заплата, която взимал като боксьор в спортен клуб.

hard admin

*

Top