Предприемачи инвестират в селското стопанство: 500 кози в Садовица, 700 овце в Пелин и Пчеларово, 62 млечни крави в Минзухар

Ферма за 500 кози за мляко и техните приплоди ще бъде изградена в землището на момчилградското село Садовица. Инвестиционното предложение вече е предоставено на Екоинспекцията в Хасково, съобщиха от РИОСВ. Фермата ще се състои от производствена сграда, доилна зала, сектор с хладилна камера и вана за млякото, машинно отделение и битова част за персонала. Планиран е също така и изолатор за животни.

Инвестиционните предложения в сферата на селското стопанство преобладват в последните месеци в област Кърджали, посочват от РИОСВ. Кравеферма за свободно отглеждане и селекция на българската порода „родопско късорого говедо” пък ще бъде изградено в землището на кърджалийското село Зорница. По проект стопанството е с капацитет до 100 животни. Отглеждането ще е пасищно. 62 млечни крави ще се отглеждат след преустройство на ферма в чернооченското село Минзухар. В същата община фирма планира отглеждане на 300 овце в село Пчеларово. Модерна и механизирана нова кравеферма за 50 животни е предвидена в местността „Бакаджък” в землището на с. Медевци, община Кирково. На отглеждане на млечни крави залага и стопанин в с. Висока поляна, община Кърджали. В землището на с .Пелин, община Крумовград чрез реконструкция на съществуваща сграда ще се създаде овцеферма за 400 животни, които ще се отглеждат пасищно–оборно.
24rodopi.com
hard admin

*

Top