Предупреждението: Глоби в размер на 400 и 700 евро за наши водачи след Маказа, ако мислят да шофират като в България!

Всички пътуващи за Комотини през Маказа трябва да бъдат много внимателни, защото спускането от Маказа към Нимфея крие много „капани” за шофьорите – глоба от 400 до 700 евро.
Това разкриха за 24rodopi.com журналисти от Северна Гърция, които прогнозират бум на санкциите на пътните полицаи след отварянето на новия граничен пункт.
Както вече 24rodopi.com писа, пътят от Маказа до Комотини вече е готов за експлоатация (вижте видеото – вдясно). Очаква се на 14 август да бъде официалното откриване на новия граничен пункт.
„Никога не изпреварвайте на двойна непрекъсната линия в Гърция, глобата е 700 евро. Наклонът и хубавият път са предпоставка за натискане на педала на газта, но спазвайте ограничението от 60 километра в час, иначе – 400 евро глоба. Бъдете сигурни, че между Маказа и Комотини ще има много пътни полицаи, защото е по-добре много глоби, но без тежки катастрофи”, заявиха репортерите.
В Гърция глобите са доста солени както за чужденците, така и за местните. За минаване на червен светофар ще трябва да се простите със 700 евро. Това пък е само минимумът при неправилно изпреварване. За превишаване на скоростта с повече от 40 км/ч от допустимото е възможно и отнемане на шофьорската книжка в продължение на 60 дни.
Българи, санкционирани за нарушения в движението по пътищата в Гърция, в никакъв случай да не се опитват да предлагат пари на местната полиция или пък да се опитват да си плащат глобите на пътя или в местната полиция, предупреждават още журналистите.
Глобите се плащат в пощите, а те стандартно събота и неделя не работят. Санкции, наложени за техническа неизправност на превозното средство, се плащат в данъчната служба.

Всеки нашенец, който си мисли дали да не предложи подкуп на гръцки катаджия, трябва да знае, че следва съкратена процедура в рамките на три дни и затвор.

—————————————————————–
ФИНАЛНА РАЗПРОДАЖБА на ADIDAS,PUMA,NIKE,LOTTO,REEBOK,CHAMPION в магазини SPORTDEPOT! Виж тук

hard admin

*

Top