Прелива микроязовирът край Висока поляна, проблемен е водоемът в Люляково

Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис и Димитър Разкалински – началник сектор „Управление при кризи”, направиха оглед на потенциално опасните микроязовири на територията на община Кърджали, които са общинска собственост. Това са микроязовирите в Соколяне, Мургово, Висока поляна и Жинзифово. Всички те са в нормално състояние, отворени са им изпускателните кранове, а прелива през преливника само микроязовира край село Висока поляна, заяви Разкалински.
По сигнал на кмета на Люляково кметът инж. Азис и Димитър Разкалински са огледали и микроязовира в селото, който обаче се стопанисва от Областната дирекция по земеделие. В огледа е участвал и неин представител.
Микроязовирът в Люляково не е напълно завършен като хидросъоръжение. Той е наполовина завирен, но вода изтича от изпускателния кран, което е предпоставка за преливане, каза Димитър Разкалински. По думите му представителят от областна дирекция „Земеделие” е поел ангажимент в най-кратки срокове да се отвори изцяло крана и да се вземат мерки за наблюдение на микроязовира.
24rodopi.com
hard admin

*

Top