Признавам, продавах фалшиви винетки!

„Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Съгласен съм с това, което пише в споразумението и доброволно подписах същото. Разбирам какви са последиците от споразумението и заявявам, че съм съгласен с тях”, това заяви в Окръжния съд в Кърджали Е. В. Б. и се размина със затвора.
Той е бил задържан за продажба на фалшиви винетки. За да отърве ефективна присъда, родопчанинът подписа споразумение с прокуратурата.
Е. Б. е признат за виновен, че при условията на продължавано престъпление, в Кърджали прокарал в обръщение като продал на Ф. Р. Х. от града и на Ю. Ф. Х. от село Завоя неистински държавни ценни книжа – годишни винетки за платени винетни такси за ползване на пътната инфраструктура с номера 0010273 и 0010213, и си служил с неистинска държавна ценна книга – годишна винетка за платена винетна такса за ползване на пътната инфраструктура с номер 0010205, като знаел, че са подправени.
Осъден е на наказание „лишаване от свобода” за срок от една година и шест месеца. Изпълнението на наказанието се отлага за срок от три години.
В него е намарена и фалшива банкота с номинал от 50 евро.
hard admin

*

Top