Признанието: Карък съм! Жена нямам, работа нямам, кола откраднах – тя пламна в движение!

„Не ми върви в живота. Пълен карък съм. Жена не мога да си намеря, работа не мога да си намеря, реших кола да открадна – тя пламна в движение. А всичко бяхме премислили… Дано сега да не ме вкарат в затвора”, вайкаше се в коридора на Съдебната палата О. Р. преди да бъде съден за кражба на автомобил.
Момчилградчанинът  и приятелят му М. Ю. от кирковските села откраднали кола от паркинг в Джебел и я подкарали с бясна скорост към Кирково. За отбелязване е, че двамата запалили колата с оригиналния контактен ключ, който с принуда взели от 18-годишния собственик на возилото. Последния подал сигнал, че колата е открадната, но не казал пред родителите си, че сам е предоставил ключа на апашите.
В района на село Хаджийско старият „Опел Вектра” започнал да гори. Двамата пишман крадци зарязали автомобила и избягали, разказаха подробности за случая пред 24rodopi.com полицаи.
Към  01.00 часа през нощта в полицията постъпил сигнал за опожарен „Опел” в землището на Хаджийско. Криминалисти от полицейското управление в Кирково започнали незабавни действия за разкриване на извършителя. В хода на проверката било установено, че семейството, чиято собственост е автомобилът, имало конфликт с мъж от Джебел. След снети обяснения от лицата, замесени в случая, в РУП-Кирково е бил задържан 18-годишният Д.Е., който подал сигнала, че автомобилът е откраднат. Той бил заподозрян за инсценировка с лични мотиви, но на подсъдимата скамейка застанали крадците на автомобила.
Опожареният автомобил е оценен на 1 920 лева.
Двамата крадци са осъдени на 1 година „Лишаване от свобода”, като изпълнението на така наложеното наказание се отлага за срок от 3 години.
hard admin

*

Top