Приказната магия на щурчето Златноелечко тръгва по света

Електронна книга с 12 илюстровани  приказки вече е достъпна за малки и големи в интернет пространството. Тя е плод на съвместната работа на Регионална библиотека “Никола Йонков Вапцаров” – Кърджали и СОУ “Владимир Димитров – Майстора” . Проектът  “Новите приключения на Златноелечко” е финансиран по програма  “Публики” на Национален фонд “Култура”. Проектът стартира на 16 октомври 2014г. и в продължение на два месеца повече от 70 деца от училището по приложни и изящни изкуства рисуваха вдъхновени от героите създадени от талантливата кърджалийска детска писателтелка Маргарита Павлова.
Първата среща с цялостния продукт авторката на  приказките ще проведе със създателите на техните визуални образи – малките художници от СОУ “Владимир Димитров – Майстора” на 11 декември (четвъртък) от 12.30 часа в сградата на училището.
На 12 декември от 10.30 часа ученици от СОУ”Йордан Йовков” ще се срещнат с Маргарита Павлова и „Новите  приключения на Златноелечко” в Детски отдел на Регионална библиотека, а на 16 декември от 15.00 часа – в Актовата зала писателката ще гостува на СОУ”Петко Рачов Славейков”.
Маргарита Павлова е родена на 2 декември 1969 година в град Кърджали и много обича децата. Тя има издадени няколко детски книги това са: “Сезоните”, издадена от СОУ “Петко Рачов Славейков” – Кърджали, съдържаща стихотворения и гатанки; “Приказки и гатанки” – издадена с брайлова азбука за незрящи от Национално читалище на слепите “Луи Брайл” – София. Нейни приказки са издадени и на руски език от Тулската областна специализирана библиотека за слепи в Русия. Книгата е със заглавие “Сказки.
Маргарита е автор на говорещата книга “Приключенията на Златноелечко” http://www.zlatnoelechko.com/, както и на “Приключенията на Златноелечко II”, която е на хартиен носител. През 1999 година има издадена стихосбирка с любовна лирика “Луна за утре”. През месец ноември тази година  излезе от печат   следващата й книга със заглавие „Горски приказки за малки и големи” на италиански език.
24rodopi.com
hard admin

*

Top