Присъда от 30 години за Цанко Лазаров разчленил жена между Неделино и Падина

Пловдивският окръжен съд осъди 39-годишния Цанко Лазаров на 30 години лишаване от свобода при първоначален строг режим, съобщиха от Съдебна палата-Пловдив.
Цанко застана пред съда за пореден път за убийство с особена жестокост на 33-годишната Василка Милева от пазарджишкото с. Боримечково. Разчлененото тяло на жената беше намерено през юли 2012 г. в стръмно дере край чешма в района на връх Свети Илия между Неделино и ардинското село Падина, за което 24rodopi.com писа.
Цанко пропътувал 150 км, за да убие Василка. Накрая го направил на сравнително оживен път по шосето, което свързва Неделино с Кърджали и Смолян. Двамата пътували с “Деу Ланос”, шофирала Василка. В подножието на връх Свети Илия спрели да пият вода. Цанко налял шише и го подал на Василка.
Докато тя пиела, Цанко минал зад колата, извадил джобно ножче, пресегнал се през отворената врата, и го забил в тялото на жената. Експертизите сочат, че след като я издърпва извън колата, нанася още поне 3 удара. Хваща убитата и я хвърля в урвата. След това отива до чешмата от другата страна на пътя, измива се и тръгва по пътища, където има малка вероятност да го срещне полиция.
Около моста над р. Арда в посока с. Баните изхвърля ножа, който по-късно дни наред е търсен от полицията, но не е открит – валял е дъжд и реката вероятно го е отнесла. На мястото на убийството обаче са намерени следи. ДНК експертизата сочи категорично, че той е убиецът.
Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно производство, при което подсъдимият признава фактите и обстоятелствата по обвинението. Поради това определеното му наказание доживотен затвор без замяна се заменя с наказание 30 години лишаване от свобода.
Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.
Снимки:Вестник “Родопи Смолян”
hard admin

*

Top