При комшиите: Болна от рак иска черен път от Бойко Борисов, носят я с катър

Двама починали в същото село заради липсата на навременна медицинска помощ
 
Болна от рак жена не може да бъде транспортирана системно за терапии до болница заради липса на какъвто и да било път. Снежана Карамитева моли през сълзи премиера Борисов да направи поне черен път до селото й Галище в община Мадан. Хората от махала Шеменска нямат никакъв достъп до път и се налага болните да бъдат пренасяни с катър или на ръце в одеала.
Близките на Снежана пробвали да държат жената в общински хоспис, но за това били нужни по 450 лева на месец плюс ежедневни разходи за храна, което било непосилно за децата й. За да я лекува, семейството разпродава имотите си.
Два смъртни случая има в селото заради липсата на навременна медицинска помощ. Черен път може да мине до махалата, но това може да стане само през имота на местен жител – Митко Карамитев. Той обаче посреща хората с брадва и не дава и дума да се изрече да се пресече двора му.
Кметът на Мадан Фахри Моллаисенов е навит да бъде прекаран път през гората. Сега има пътека, която може да бъде разширена. През 2013 година обаче може да се прекара само черен път.
Вярвам на Бойко Борисов, той строи пътища, да ни направи поне черен път, казва през сълзи болната Снежана пред bTV.
hard admin

*

Top