При комшиите: Домовете на 120 ромски семейства са застрашени от самосрутване

187 души живеят под един покрив, на улица „Васил Райдовски” 81 в „Устово”

120 ромски постройки са застрашените от самосрутване в Смолян. В домовете има вредни санитарно-хигиенни условия за живот. Това са констатирали инспектори от местната администрация, съобщават колегите от 24smolian.

Кметът на общината Николай Мелемов заяви пред журналисти, че незаконните ромски постройки не са много на брой, но са концентрирани главно на изхода на смолянския квартал “Устово” и попадали в територия на горски фонд.

“Ако жилищата се съборят, над 100 души остават без дом. За 30 обекта от 120-те застрашени от самосрутване ромски домове има издадени заповеди за премахване или да се извършат укрепителни действия от собственика, обясни Мелемов. – Проблем произтича от това, че като изтече законовият срок, общината трябва да предприеме събарянето им, а това провокира собствениците да идват и да си търсят парите. Към момента няма предприети действия от страна на общината да събаря тези обекти, защото е в тежко финансово състояние.”

Както вече 24smolian и всекидневникът „Родопи Смолян” писаха, 187 роми живеят под един покрив на улица „Васил Райдовски” 81 в „Устово”.

hard admin

*

Top