При комшиите: Ирландец развя „достойнство” пред гърци „срещу” 500 лева


Пиян ирландец стресна гръцки туристи в хотел, след като свалил гащите си и размахал мъжествеността си, за което районните магистрати в Чепеларе му постановиха глоба в размер на 500 лева, съобщава всекидневникът „Родопи Смолян”.

А. Й. К. е обвинен в това, че на 30 декември м.г. около 23.30 ч. в лоби бара на хотел в Пампорово, извършил непристойни действия, грубо нарушаване на обществения ред и изразяващи се в явно неуважение на обществото. Чужденецът влязъл в бара видимо пиян и започнал да псува на английски език, застанал до камината, свалил панталона си и започнал да показва мъжкото си достойнство на група гръцки туристи. Гражданите от южната  ни съседка били възмутени, при което мъжете застанали пред пияния ирландец, за да го прикрият от останалата част от присъстващите в бара, а един от свидетелите извикал полиция.
Британският гражданин К. грубо е осъществил деяние, съставомерно по чл.1 от Указа за борба с дребното хулиганство, изразяващо се в явно незачитане на установения морал и обществени порядки, грубо нарушаващо обществения ред, като деянието му е шокирало присъстващите в лоби бара туристи и същите са останали възмутени от поведението на дееца.
В съдебно заседание А.К. се разкайва за извършеното и се извинява за причиненото неудобство. При така установеното, Районият съд в Чепеларе счита, че на дееца следва да бъде наложено наказание „Глоба”, като тя следва да бъде в максималният предвиден в закона размер, тъй като практически са установени две деяния. Съдът счита, че горното наказание ще изиграе поправително възпираща роля, като така определено наказанието ще постигне както специално, така и генерално превантивната цел на закона. Ще следва на административния нарушител К. да бъдат възложени и съдебните разноски в размер на 100 лв. за преводач.
hard admin

*

Top